Izvor:
20.08.2018 u 06:05
0

Jedna osoba poginula u sukobu policije i demonstranata u Ugandi!

Jedna osoba je poginula, a pet je ranjeno u grdu Mitjani u Ugandi, gde je policija upotrebila suzavac i bojevu municiju kako bi rasterala demonstrante, saopštila je danas policija.

Portparol policije Emilijan Kajima rekao je da je policajac koji je pokušavao da uguši nemire u Mitijani ispalio hice na minibus.

"Policajac je ispalio hice u taksi u pokretu sa putnicima, pri čemu je ranjeno šest osoba. Na žalost, jedna osoba je preminula. U toku je potraga za policajcem koji je ovo učinio što je bilo veoma neodgovorno. Biće uhapšen i protiv njega će biti pokrenut odgovarajući proces", naglasio je Kajima.

Početkom sedmice, pristalice nezavisnog kandidata koji je učestvovao u dodatnim parlamentarnim izborima gađale su kamenicama konvoj vozila predsednika Joveri Musevenija dok je odlazio iz grada Arue.

Pet poslanika i više desetina drugih uhapšeno je nakon incidenta pod sumnjom da su učestvovali u incidentu. Dva poslanika teško su pretučena tokom hapšenja.

U četvrtak, 16. avgusta, četiri uhapšena poslanika i više desetina drugih optuženo je za izdaju i nezakonito posedovanje oružja i municije zbog njihove navodne uloge u kamenovanju konvoja.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter