Izvor:
20.08.2018 u 06:25
0

SERIJA ZEMLJOTRESA POGODILA INDONEZIJU: Lombok na udaru snažnih potresaa, 11 osoba poginulo!

Najmanje 11 osoba je poginulo u nekoliko jakih zemljotresa koji su pogodili indonežanska ostrva Lombok i Sumbava.

Prvi zemljotres jačine 7,2 stepena po Rihteru dogodio se u nedelju ujutru, a oko 22 sata po lokalnom vremenu dogodio se još jedan, jačine 6,9 stepeni, nakon koga je usledilo još nekoliko jačih potresa, što je izazvalo pokretanje klizišta, prenosi AP.

Nacionalna služba za katastrofe saopštila je da je najmanje 11 osoba poginulo kada se zbog zemljotresa urušila zgrada, a oštećeno je više od 1.800 kuća.

Serija zemljotresa izazvala je paniku dela građana okruga Sembalun u planinskom delu Lomboka, a na ostrvu Sumbava zemljotres je uzrokovao požar u urušenoj zgradi.

Zemljotres koji je trajao pet do 10 sekundi osetio se i na susednom Baliju, kao i na istočnom delu Jave.

Zasad nema izveštaja o pričinjenoj materijalnoj šteti od zemljotresa koji su počeli juče u jutarnjim satima i sa pauzama trajali do večernjih časova.

AP prenosi da je na ostrvu nestalo struje i da ima uništenih zgrada.

Ostrvo Lombok je 5. avgusta pogodio razoran zemljotres u kojem je poginulo više od 430 ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter