Izvor:
20.08.2018 u 08:56
0

KURC: Brodove sa migrantima ne treba puštati u Evropu!

U trenutku kada se Malta i Italija spore oko prihvata izbeglica spašenih sa mora, austrijski kancelar Sebastijan Kurc apeluje da se ne dozvoli da brodovi sa migrantima dospeju u Evropu.

Dok je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zapretio da će migrante direktno vratiti u Libiju, ako druge zemlje članice EU ne žele da ih prihvate, Kurc se izjasnio da se brodovima koji dolaze iz Afrike ne dozvoli usidrenje u zemljama članice EU. Trenutno čeka jedan brod sa 177 spašenih izbeglica da dobije dozvolu da uđe u jednu luku.

Italija odbija da prihvati brod "Dičioti" italijanske obalske straže, ukazujući da su migranti spašeni iz dela Mediterana za koji je nadležna Malta.

Kurc je, nakon telefonskog razgovora sa malteškim premijerom Džozefom Muskatom, preneo da postoji saglasnost da se brodovima sa izbeglicama ne omogući da dospeju do Evrope.

Ti brodovi treba da budu zaustavljeni već na spoljnoj granici EU i migranti vraćeni u zemlju porekla ili bezbednu treću državu na afričkom kopnu – zatražio je on.

Kurc je kazao da sa malteškim kolegom zastupa isti stav da ne može svaki brod da uplovi u EU.

I druge zemlje članice EU, prema njegovim rečima, ne bi trebalo da dopuste da brodovi sa severa Afrike uplove.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter