Izvor:
22.09.2018 u 11:08
0

ZARIF: Iran će odgovoriti brzo i odlučno braneći živote Iranaca!

Broj žrtava u napadu tokom vojne parade u Iranu porastao je na 24, dok je ranjeno 53, a ministar spoljnih poslova te države Mohamad Džavad Zarif poručio je da će ona odgovoriti brzo i odlučno.

"Regrutovani teroristi, istrenirani, naoružani plaćenici stranog režima napali su Ahvaz. Iran će odgovoriti brzo i odlučno braneći živote Iranaca", poručio je Zarif na Tviteru.

Iranski državni mediji objavili su prethodno da su naoružani napadači ubili najmanje osam pripadnika elitne Revolucionarne garde i ranili još 20 osoba u napadu izvršenom tokom vojne parade u gradu Ahvaz, na jugozapadu Irana.

"Veliki je broj civila među kojima su žene i deca koja su došla da gledaju paradu".

Navedeno je da su u ranijem izveštaju napadači pominjani kao pripadnici "Takfirija", što je termin koji se u Iranu koristi za Islamsku državu.

Rojters je prethodno preneo navode iranske državne televizije o ovom napadu.

"Pucnjavu je započelo nekoliko naoružanih napadača koji su se nalazili iza bine tokom parade. Nekoliko ljudi je ubijeno i ranjeno", javio je dopisnik iranske televizije.

Ova televizija je javila da su napadači ciljali binu na kojoj su se okupili zvaničnici kako bi posmatrali tradicionalnu paradu povodom godišnjice početka rata s Irakom koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za napad.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter