Izvor:
22.09.2018 u 12:33
0

KO JE ODGOVORAN ZA NAPAD U IRANU? Napad Arapa povezanih sa SAD i Izraelom, odmazda!

Odgovornost za napad koji je danas izveden tokom vojne parade u Iranu, preuzela je antivladina arapska organizacija Nacionalni pokret Ahvaza, a portparol iranske Revolucionarne garde koja je najavila odmazdu, kazao je da su tu grupu trenirale dve arapske zemlje Persijskog zaliva, kao i da je povezana sa SAD i Izraelom.

– Ove teroriste… trenirale su i organizovale dve.. zalivske zemlje. Oni nisu od Islamske države ili drugih grupa koje se bore protiv islamskog sistema (Irana).. već su povezane sa Amerikom i Mosadom (izraelskom obaveštajnom službom) –kazao je danas portparol Revolucionarne garde Abolfazl Šekarči za državnu agenciju IRNA.

U napadu u gradu Ahvaz su ubijene najmanje 24 osobe, a povređeno je njih 53.

Visoki zvaničnik Revolucionarne garde Jahja Rahim Safavi rekao je da će oružane snage Irana odgovoriti na ovaj napad.

– Neprijatelji ne treba da misle da će ovim zločinačkim činom pridobiti dostojanstvo. Iranski narod i oružane snage će odgovoriti na ovo – kazao je Rahim Safavi za agenciju IRNA.

Portparol jedne od dve grupe koje se identifikuju kao arapski pokreti borbe za oslobođenje Ahvaza, Jaghub hur Totsari, kazao je da je krovna organizacija svih oružanih pokreta, Nacionalni pokret Ahvaza, odgovorna za napad, ali nije precizirao koja tačno grupa je odgovorna.

On je, kako se navodi, identifikovao jednog od napadača inicijalima A. M, ne otkrivajući više detalja.

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif prethodno je izjavio je da će ta država odgovoriti brzo i odlučno.

– Regrutovani teroristi, istrenirani, naoružani plaćenici stranog režima napali su Ahvaz. Iran će odgovoriti brzo i odlučno braneći živote Iranaca – poručio je Zarif na Tviteru, prenosi Rojters.

Rojters je prethodno preneo navode iranske državne televizije o ovom napadu.

– Pucnjavu je započelo nekoliko naoružanih napadača koji su se nalazili iza bine tokom parade. Nekoliko ljudi je ubijeno i ranjeno – javio je dopisnik iranske televizije.

Ova televizija je javila da su napadači ciljali binu na kojoj su se okupili zvaničnici kako bi posmatrali tradicionalnu paradu povodom godišnjice početka rata s Irakom koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

Tanjug
Foto: Twitter/Sobhan HassanvandF

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter