Izvor:
22.09.2018 u 14:59
0

MAKRON POSLAO PORUKU MAKEDONCIMA: Čvrsto verujem da je sporazum sa Grčkom dobar za ceo region i Evropu!

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas građanima Makedonije u video-poruci uoči referenduma da sporazum sa Grčkom osigurava budućnost zemlje i da veruje u mudrost građana.

Naše dve zemlje su pred 25 godina uspostavile diplomatske odnose, To je 25 godina zajedničke prošlosti i povezanih sudbina medju našim narodima koje su duboko ukorenjene vekovima – naveo je Makron.

On je ocenio da je mnogo stvari učinjeno poslednjih godina, ali da je najveći korak napred postignut 17. juna, kada je zahvaljujući hrabrosti lidera Makedonije i Grčke postignut sporazum čime je okončan 27-godišnji spor, prenosi MIA.

Zato ga podržavam. Potpuno! Snažno! – istakao je Makron.

On je rekao da ne može da se stavi na mesto gradjana Makedonije, ali da oni treba sami da odluče.

Postanite Severna Makedonija u skladu sa sporazumom. Ja sam odlučno za i čvrsto verujem da je ovaj sporazum dobar. Za vas, za ceo region i za Evropu – poručio je Makron.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter