Izvor:
24.09.2018 u 09:47
0

NOĆNA MORA ZA IZRAEL: Putin šalje S-300 u Siriju!

Rusija će u naredne dve nedelje predati Siriji savremeni protivvazdušni sistem S-300, potvrdio je danas ministarstvo odbrane Rusije.

Isporuka sistema S-300 je deo odgovora u vezi obaranja ruskog aviona "Iljušin-20".

U roku od dve nedelje Rusija će dovršiti isporuku Damasku sistema protivvazdušne odbrane S-300 koji je prethodno obustavljen na zahtev Izraela, kao deo odgovora na pad ruskog aviona usred izraelskog vazdušnog napada na Siriju.

Damask je kupio ovaj sistem pre nekoliko godina, ali nikada nije isporučen.

"2013. godine, na zahtev izraelske strane, suspendovali smo isporuku Siriji sistema S-300 koji je bio spreman da se pošalje", navodi se u saopštenju.

"Situacija se promenila, ali ne zbog naše krivice."

Rusija će snabdevati oružje sirijskoj strani kao deo odgovora na pad ruskog letelice Il-20 usred izraelskog vazdušnog napada na teritoriju Sirije, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Podsećamo, ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 17. septembra u 23.00 časa po moskovskom vremenu izgubljena veza s ruskim avionom "Il-20" koji se vraćao u avio-bazu Hmejmim.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, skrivajući se iza ruskog aviona, izraelski piloti su letelicu izložili napadu sirijske PVO. Avion je oboren raketom iz sistema Es-200 pri čemu je poginulo 15 ruskih vojnika.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter