Izvor:
03.10.2018 u 17:13
0

PROTEST U BERLINU: Desničari traže ostavku Merkelove i referendum o članstvu u EU!

Oko 500 desničarskih demonstranata okupilo se danas na glavnoj željezničkoj stanici u Berlinu na godišnjicu njemačkog ujedinjenja, uzvikujući antimigrantske slogane i tražeći ostavku kancelara Angele Merkel.

Demonstranti zahtevaju da Vlada promeni svoju politiku i zakone, te da uvede oštrije kontrole na granicama, da organizuje referendum o članstvu Nemačke u EU, kao i da se uvedu direktni izbori za predsednika i kancelara.

Desničari su uzvikivali "Mi smo narod", dok je jedan govornik pročitao apel za pomoć za "spasenje države" na ruskom, engleskom, francuskom, italijanskom i holandskom jeziku.

Protesti desničara se očekuju i u istočnom gradu Kotbusu. Nedaleko odatle, takođe, u centru Berlina, sličan broj ljudi okupio se na kontraprotestima uzvikujući slogane protiv "nacističke propagande". Sličan skup održan je danas i u Minhenu.

Nemačka danas obeležava godišnjicu ujedinjenja Istočne i Zapadne Nemačke 1990. godine.

Izvor: Blic.rs
Foto: Twitter/NDL Editor

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter