Izvor:
03.10.2018 u 18:18
0

U KOVERTAMA POSLATIM U PENTAGON BILE SU SEMENKE RICINUSA: Iz ove biljke dobija se smrtonosni otrov koji ubija za 36 sati!

Sumnjiva supstanca u kovertama, koje su poslate Pentagonovom objektu za sortiranje pošte, nije bila sam otrov ricin, već seme biljke iz koje se on dobija, izjavila je danas portparolka Pentagona Dejna Vajt.

Ona je navela da su dosadašnji testovi pokazali da je uzbunjenje izazvalo prisustvo semena biljke Ricinius, koja sadrži otvrov ricin, ali ne sam smrtonosni otrov.

Pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, strani mediji navode da su američki istražitelji skoro isključili terorizam kao motiv za slanje koverti.

Pentagon je prethodno saopštio da je primio poštu za koju se sumnja da sadrži otrov ricin, kao i pismo upućeno američkom ministru odbrane.

Neimenovani zvaničnik rekao je tada da je Pentagon primio dve koverte, od kojih je jedna bila poslata Matisu, a druga glavnokomandujućem pomorskih operacija, admiralu Džonu Ričardsonu.

Ricin može da izazove smrt od 36 do 72 sata od unošenja samo malo kolicine i za njega ne postoji protivotrov.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter