Izvor:
04.05.2016 u 15:05
0

NOVI SUKOBI: Razmena VATRE turske vojske i IS

Turska vojska izvela je danas napad na region pod kontrolom Islamske države (IS) u Siriji, uzvrativši vatru nakon što su dve rakete jutros pogodile turski pogranični grad Kilis, saopštili su bezbednosni izvori.

U jutrošnjem napadu na Kilis niko nije ranjen, naveli su neimenovani izvori, a prenosi Rojters, uz podsećanje da se taj turski grad nalazi preko puta oblasti u severnoj Siriji koju kontrolišu džihadisti i da ga redovno pogađaju rakete.

Protekle noći su kurdski ekstremisti izveli napad automobilom-bombom u blizini vojnog objekta na jugoistoku Turske, u blizini granice sa Sirijom, pri čemu je ubijen jedan vojnik, a pet osoba je ranjeno, saopštila je danas turska vojska.

Najmanje 42 borca Kurdistanske radničke partije (PKK) ubijena su u vazdušnim napadima na severu Iraka i sukobima na jugoistoku Turske u ponedeljak i utorak, a ubijena su i tri vojnika.

Hiljade ekstremista i stotine pripadnika bezbednosnih snaga i civila ubijeno je otkako su sukobi između PKK i turske vojske nastavljeni prošlog jula posle dvoipogodišnjeg primirja, podseća britanska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Al-Masdar News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter