Izvor:
10.10.2018 u 17:09
0

SVAKO NA SVOJU STRANU: Britanija napušta jedinstveno tržište i carine EU!

Velika Britanija napušta jedinstveno tržište i carinu sa EU, izjavio je glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije.

Do sada je postignuto 80-85 odsto dogovora, rekao je.

Nešto ranije, visoki zvaničnici Evropske unije pozvani su da se pripreme za mogući Bregzit bez dogovora, a glavni pregovarač Unije za Bregzit Mišel Barnijer rekao je da treba da se ostvari "odlučujući napredak" u pregovorima s Londonom, nedelju dana pre ključnog evropskog samita.

Na sastanku evropskih komesara danas u Briselu Barnije i generalni sekretar Evropske komisije Martin Selmajr dali su bilans pregovora između EU i Velike Britanije koja treba da napusti Uniju krajem marta 2019.

Barnije je podsetio da odlučujući napredak treba da se ostvari na vreme za sastanak Evropskog saveta u oktobru i da se pregovori na tehničkom nivou nastavljaju ove nedelje, rekao je porptarol Evropske komisije Margaritis Shinas novinarima u Briselu.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter