Izvor:
14.10.2018 u 09:03
0

URAGAN „LESLI“ STIGAO DO EVROPE: Vetar duva neverovatnom brzinom i čupa drveće, objavljeno upozorenje! (VIDEO)

Uragan "Lesli" zahvatio je Portugal snažnim udarima vetra koji je iz korena iščupao više stotina stabala, a više od 15.000 domaćinstava je ostalo bez električne energije.

Nema podataka o smrtnim slučajevima ili povredama, ali su zvaničnici upozorili stanovništvo da ostanu u svojim kućama dok je veliki broj letova otkazan. Po udaru na kopno zabeležena brzina vetra bila je do 176 kilometara na čas.

Električna energija nestala je u oblasti Leirija i u predgrađu Lisabona. Veoma je retka pojava da uragan sa Atlantika stigne do Iberijskog poluostrva i smatra se da je to do sada najsnažnija oluja koja je zahvatila Portugal od 1842. godine.

Oluja se sada kreće prema severu Španije. U Španiji meteorološka služba Aemet predviđa da će oblasti Asturijas, Leon i Kantabrija biti posebno pogođene jakim kišama koje je oluja donela na sever zemlje.

Izvor: Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter