Izvor:
16.10.2018 u 11:52
0

PREGOVORI ZA VELIKU BRITANIJU TEŽI OD OČEKIVANOG: Francuska veruje da je dogovor o Bregzitu i dalje moguć, a vreme ističe!

Pregovori o povlačenju Velike Britanije iz Evropske Unije biće teži od očekivanog, a samit lidera EU ove sedmice odlučiće ima li dovoljno napretka za naredni samit o Bregzitu sledećeg meseca, rekao je neimenovani visoki zvaničnik EU.

Zvaničnik je rekao i da preostalih 27 država-članica EU smatra da neće funkcionisati plan britanske premijerke Tereze Mej o ekonomskog delu odnosa EU i Britanije posle njenog izlaska iz EU u martu 2019. godine.

Francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo veruje da je dogovor o Bregzitu i dalje moguć i da je to najbolji scenario, uključujući graničnu proveru na engleskoj strani Evrotunela. Ona je dodala da Francuska želi dobar dogovor ali da je spremna i na mogućnost da razgovori o Bregzitu propadnu.

Neimenovani zvaničnik francuskog predsedništva rekao je da je Francuska uverena da se dogovor može postići, ali ne do srede uveče kada se lideri EU sastaju u Briselu i istakao da irska granica ostaje među najsloženijim pitanjima za razrešenje.

– Ostajemo uvereni da je ideja o dogovoru moguća, mada verovatno ne do srede uveče – rekao je francuski zvaničnik.

– Rekli smo nedavno u Salcburgu da se nalazimo u trenutku istine, vreme ističe – dodao je on.

Nemačka je dobro pripremljena za sve scenarije Bregzita, rekao je neimenovani zvaničnik nemačke vlade, koji je dodao da bi brz dogovor o Bregzitu bio najbolji i za poslovni svet i za građane. Prema njegovim rečima, postignut je značajan napredak u pregovorima o britanskom izlasku iz Unije ali je isključio mogućnost da se postigne dogovor o Bregzitu bez rešenja o irskoj granici.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter