Izvor:
17.10.2018 u 14:27
0

POTRESI U GRČKOJ VLADI ZBOG MAKEDONIJE: Šef diplomatije Nikos Kocijas podneo ostavku!

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Kocijas podneo je danas ostavku zbog neslaganja sa minsitrom odbrane oko sprovođenja sporazuma Atine i Skoplja o novom imenu za makedonsku državu.

Premijer Akleksis Cipar saopštio je da prihvatio Kocijasovu ostavku i da će on preuzeti dužnost šefa diploamtije kako bi obezbedio uspešnu primenu sporazuma iz Prespe.

Kocijasova ostavka usledila je nakon sastanka vlade i rasoprave sa ministrom odbrane Panosom Kamenosom zbog sporazuma Atine i Skoplja.

Kamenso je lider manje članice vladajuće koalicije koja se protivi sporazumu sa Skopljem i preti da će napustiti koaliciju ako sporazum dodje u parlament na ratifikaciju.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/Balkan_Bulteni

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter