Izvor:
17.10.2018 u 16:35
0

TEREZA MEJ: Postignut napredak, nadam se dogovoru!

Britanska premijerka Tereza Mej je večeras, dolazeći na samit lidera EU u Briselu, poručila da je dobar napredak postignut kako u dogovoru o povlačenju Velike Britanije iz EU, tako i u razgovorima o budućem partnerstvu.

– Nadam se postizanju dogovora koji svi žele i koji će biti i u interesu Velike Britanije i EU – poručila je Mej u Briselu.

Ona je naglasila da timovi obe strane i dalje naporno rade kako bi se rešila i preostala otvorena pitanja, kao što je pitanje "zaštitnih mera" koje sa odnose na granicu između Severne Irske i Republike Irske.

– Svi želimo dogovor i možemo ga postići radeći zajedno, intenzivno u narednim danima i nedeljama. Sada je vreme za njegovo postizanje – poručila je Mej.

Rešenje dogovora o razlazu omogućiće nastavak razgovora o budućim odnosima EU i Velike Britanije, zaključila je Mej. Planirano je da britanska premijerka predstavi kolegama iz EU svoje viđenje trenutna pozicije Londona u pregovorima o izlasku Britanije iz Unije i o tome kako ih nastaviti.

Mej bi zatim trebalo da napusti Evropski savet, ostavljajući 27 lidera zemlja članica da tokom večere razgovaraju o pozicijama EU u nastavku pregovora, ali i opcijama u slučaju da se dogovor o razlazu sa Velikom Britanijom ne postigne u očekivanom periodu.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter