Izvor:
17.10.2018 u 16:48
0

OKUPLJAJU SE LIDERI EU: Bregzit večeras u prvom planu!

Lideri zemalja članica EU počeli su da se okupljanju na samitu u Briselu, gde je planirano da se večeras razgovara o dogovoru o izlasku Velike Britanije iz EU.

Planirano je da britanska premijerka Tereze Mej predstavi kolegama iz EU svoje viđenje trenutna pozicije Londona u pregovorima o izlasku Britanije iz Unije i o tome kako ih nastaviti.

Mej bi zatim trebalo da napusti Evropski savet, ostavljajući 27 lidera zemlja članica da tokom večere razgovaraju o pozicijama EU u nastavku pregovora, ali i opcijama u slučaju da se dogovor o razlazu sa Velikom Britanijom ne postigne u očekivanom periodu.

Premijer Estonije Juri Ratas kaže da i dalje veruje da je sporazum između Velike Britanije i EU o Bregzitu moguć.

Ratas je dolazeći na samit EU lidera koji večeras počinje u Briselu poručio da je važno održati jedinstvo EU 27 po ovom pitanju.

"Verujem da je ovaj sporazum moguć. Važno je da se održi zajedništvo EU 27, da radimo kao tim. Znam da je glavno pitanje granice između Irske i Severne Irske", poručio je Ratas.

On je naglasio da je Velika Britanija bila i da će biti blizak i važan partner EU.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter