Izvor:
18.10.2018 u 19:59
0

Srušio se školski avion u Krasnodaru!

U južnom ruskom regionu Krasnodaru danas se srušio školski avion L-39, a dvojica pilota su se katapultirali i potraga za njima je u toku, javlja Tas s pozivajući se na izvore u regionalnoj službi za vanredne situacije.

Avion je pao u Azovsko more kod obale Krasnodara i potonuo, rekao je neimenovani izvor.

"Potraga za dvojicom pilota se nastavlja, pod morem i na kopnu. Znamo da je avion potonuo, a još je nejasno da li su piloti preživeli ili ne", naveo je isti izvor.

Za sada je, prema njegovim rečima, poznato gde se otprilike letelica srušila i u potrazi učestvuju motorni čamci, dok ronioci još nisu uključeni u operaciju potrage i spasavanja.

Neimenovani izvor regionalne službe za vanredne situacije prethodno je rekao ruskoj agenciji da su se "piloti katapultirali i da povređenih nema".

U letelici su se nalazila samo ta dva pilota, precizirao je isti izvor, navodi ruska agencija.

Avion se, napominje Tas s, srušio oko 17.00 po moskovskom vremenu tokom trenažnog leta, a najverovatniji uzrok rušenja aviona je tehnički kvar.

Oba pilota su se katapultirali iz aviona pre nego što se srušio u vodu oko kilometar i po od obale.

Letelica tipa "aero L-39 albatros" dizajnirana je u Čehoslovačkoj.

Prvi let je imala 1968, dok je 1972. izabrana za glavni školski avion zemalja članica Varšavskog pakta, a i dalje je glavni avion za obuku polaznika ruskih škola letenja, navodi ruska agencija.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter