Izvor:
21.10.2018 u 07:13
0

SAD ČEKA MEGAMILIONSKOG DOBITNIKA: Džekpot državne lutrije najveći u istoriji – 1,6 milijardi dolara!

Očekivani nagradni fond američke lutrije "Mega milioni" prešao je više od milijardu i 600 miliona dolara, čime postaje najveći džek pot u istoriji Amerike. Pošto u petak uveče nije izvučena glavna nagrada od milijaradu dolara, suma koju bi srećni dobitnik mogao da osvoji u utorak je značajno porasla, saopštili su zvaničnici.

Nagrada je porasla na milijardu jer niko nije izvukao džekpot još od 24. jula, kada je grupa građana osvojila 543 miliona dolara.

– Mega milion je već zakoračio na istorijsku teritoriju, ali zaista je zapanjujuće shvatiti da je sada džekpot dostigao svetski rekord svih vremena – poručio je glavni direktor "Mega miliona" Gordon Medenica.

Džekpot je povećan nedavno, usled izmena pravila koja su umanjila šanse za dobitak. Tiket košta dva dolara, a šansa da neko od igrača pogodi svih šest brojeva je izuzetno mala – jedan prema 302,5 miliona.

Pre godinu dana, šanse za osvajanje megamilionskog džekpota su smanjene na 1 od 303 miliona sa 1 od 259 miliona, kako bi veće nagrade bile generisane. Ukoliko igrač pogodi svih šest brojeva za pobedu na toj lutriji, on može da odabere da mu odmah bude isplaćeno 904 miliona dolara ili da u periodu od 29 godina prima nagradu od 1,6 milijardi dolara.

Ako bi se dogodilo da postoji više od jednog dobitnika džekpota, nagrada bi se podelila proporcionalno kao što se to dogodilo 2012. kada je nagrada od 656 miliona dolara podeljena na dobitnike iz Kanzasa, Ilinoisa i Merilenda.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter