Izvor:
21.10.2018 u 07:26
0

„SAPLITALI“ IH U RAZVIJANJU NOVOG ORUŽJA: Tramp povlaći SAD iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom!

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da će se SAD povući iz sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, jer Rusija krši taj sporazum. Međutim, američki predsednik nije, ponudio nijedan primer tog kršenja.

– Rusija krši sporazum. Oni ga krše godinama – izjavio je Tramp posle mitinga u subotu u Elku, u Nevadi, gde je istakao da SAD "(Rusima) neće dozvoliti da krše nuklearni sporazum".

Sporazum o uništenju raketa srednjeg i kraćeg dometa iz 1987. godine zabranjuje proizvodnju, testiranje i raspoređivanje nuklearnih i konvencionalnih raketa dometa od 500 do 5.500 km, i odnosi se na balističke i krstareće rakete koje se lansiraju sa zemlje.

Kako je Tramp rekao, sporazum je ograničavao SAD da razvija novo oružje, ali će Amerika početi da ga razvija osim ako se Rusija i Kina ne izjasne da neće posedovati ili razvijati oružje. Kina, inače, nije deo tog sporazuma.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton trebalo bi da stigne u Moskvu, posle koje će posetiti i Azerbejdžan, Jermeniju i Gruziju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter