Izvor:
22.10.2018 u 10:13
0

KURC: Austrija neće da plaća ničije dugove!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc oštro je kritikovao planove italijanske vlade za novi državni budžet države, istakavši da Austrije neće da plaća ničije dugove.

"Austrija nije spremna da preuzme dugove drugih država koje svesno izazivaju nesigurnost na tržišt", podvukao je Kurc u saopštenju i pozvao italijansku vladu da se "vrati razumu".

Austrijski kancelar smatra da EU mora sada da dokaže da je izvukla pouke iz krize u Grčkoj i pozvao Evropsku komisiju da odbaci italijanski budžet ako ne bude popravljen.

Ministar finansija Austrije Hertvig Leger istakao je da Italija svojom populističkom politikom zaduživanja uzima EU kao taoca i da zato Unija mora da povuče "ručnu" kočnicu.

"Kršenje pravila otvorilo bi vrata drugim članicama da slede taj primer", upozorio je Leger.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Cafe.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter