Izvor:
22.10.2018 u 12:23
0

TRAMPOV RAZLOG ZA POVLAČENJE IMA VEZE S RUSIJOM: Nemačka žali zbog odluke SAD da napuste nuklearni sporazum!

Nemačka vlada izrazila je žaljenje zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa o povlačenju SAD iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa, potpisanog sa Rusijom.

– Partneri u NATO sada moraju da se konsultuju u vezi s posledicama američke odluke – rekao je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert na redovnoj konferenciji za novinare.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas je saopštio da bi SAD trebalo da razmotre posledice svog povlačenja iz međunarodnog sporazuma o nuklearnom oružju srednjeg dometa – kako po Evropu, tako i po buduće napore u cilju razoružanja.

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da je odluku, koju je saopštio u subotu, o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) doneo jer se Rusija, kako je naveo, nije pridržavala tog sporazuma, potpisanog 1987. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Queen_Europe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter