Izvor:
23.10.2018 u 16:55
0

DŽORDŽ ROBERTSKON SAVETOVAO DA SE GLEDA U BUDUĆNOST: „Rekao sam da treba da razumeju istorijski trenutak u kome se Makedonija nalazi“!

Bivši generalni sekretar NATO, Džordž Robertson, ocenio je da je došao trenutak kada svi u Makedoniji treba da gledaju ka budućosti i očuvanju državnog interesa. U obraćanju u Atlantskom savetu, Robertson je rekao da se treba setiti hrabrih makedonskih političara tokom krize iz 2001.

– Oni su sačuvali svoju državu od krvoproliča.Takvu hrabrost imaju i danas neki političari u Makedoniji – naveo je Robertson.

On je ispričao da se tokom nedavne posete Makedoniji, uoči referencuma koji je održan 30. septembra, susreo sa liderom najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

– Rekao sam mu da treba da razumeju istorijski trenutak u kome se država nalazi – dodao je Robertson.

Britanski lord je prošlonedeljno glasanje u makedonskom Sobranju o inicijativi za usvajanje ustavnih amandmana uporedio sa glasanjem u britanskom parlamentu 1972. godine kada je, podsetio je, 30 laburista napustilo opoziciju i glasalo za ulaz Velike Britanije u tadasnju Evropsku ekonomsku zajednicu.

– Usklađivanje i postizanje kompromisa koji smo videli između Zaeva i Ciprasa je nešto što se neće ponoviti u narednih 30-40 godina – zaključuje Robertson.

Žali, kaže, što političari iz opozicije sa obe strane granice ne podržavaju Sporazum iz Prespe i okrivljuje rusko-grčkog oligarha Ivana Savidisa za finansiranje kampanje i protesta koje su bile protiv postignutog sporazuma.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter