Izvor:
04.05.2016 u 20:59
0

EU BEZ KOMPROMISA: Novčane kazne za odbijanje AZILANATA

Evropska komisija predložila je izmene u evropskim pravilima za prijem azilanata koje predviđaju uvođenje novčanih kazni za zemlje članice koje odbiju da prime deo azilanata koji im je određen, javio je BBC.

Kako planira EK, za svakog odbijenog azilanta predviđena bi bila kazna od 250.000 evra. Za sprovođenje ovih planova je neophodna podrška većine zemalja članica, kao i clanova Evropskog parlamenta.

Zvaničnici EU se nadaju da bi to, zajedno sa dogovorom koji je postignut sa Turskom kojim se smanjuje broj migranata, moglo da doprinese smanjenju tenzija unutar bloka.

BBC piše da je osnovna ideja regulacije broja migranata zadržana, i da podrazumeva da migranti podnose zahtev za azil državi u koju su došli. Međutim, neophodne su izmene kako bi se izbegla disproporcija u broju zahteva za azil.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/SaudiMonarchy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter