LAVROV OCENIO DA SU PROPALI NAPORI EU: SAD pritiska Pištinu da formira vojsku!

 

 

 Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku.

- Ocigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti - rekao je Lavrov. 

Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se pre svega tu misli na formiranje Zajednice srpskih opština, preneo je Sputnjik

- Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a pre svega iz SAD", rekao je Lavrov.

 Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

- Mi, naravno, pozravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je doneo Savet bezbednosti, a pre svega mislim na rezoluciju 1244 koja nalaže da je Kosovo deo Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom - naglasio je Lavrov. 
 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost