Izvor:
13.11.2018 u 06:24
0

DO KRAJA MESECA FINALNI SPORAZUM O ISTUPANJU BRITANIJE IZ EU: Pregovori o Bregzitu „izuzetno teški“, ali su „sada u finišu“!

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da su pregovori o izlasku njene zemlje iz Evropske unije, koji se vode između Londona i Brisela, "izuzetno teški", ali da su "sada u finišu".

– To neće biti sporazum po svaku cenu – naglasila je Mej, u obraćanju predstavnicima vlasti grada Londona na godišnjem banketu gradonačelnika.

Kako je premijerka navela, dve strane rade "po celu noć" kako bi postigle napredak u pregovorima i došle do rešenja. Dve strane nastoje da postignu dogovor o načinu očuvanja "nevidljive granice" između Severne Irske, koja deo Velike Britanije, i Republike Irske, članice EU, što je glavni kamen spoticanja u pregovorima o Bregzitu.

Glavni pregovarač EU Mišel Barnije izjavio je da "još nije pronađeno rešenje i da se nastavljaju intenzivni napori u pregovaranju".

Neimenovani izvor britanske vlade naveo je da bi razgovori trebalo da se završe do srede, kako bi krajem meseca mogao da se održi samit o finalnom sporazumu o istupanju Britanije iz evropskog bloka.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter