Izvor:
17.11.2018 u 08:49
0

OSNIVAČ „VIKILIGSA“ OPREZAN: Putovanje u SAD bi ga koštalo „slobode“!

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž neće dobrovoljno putovati u SAD kako bi se suočio sa optužnicom koja je protiv njega podignuta, izjavio je jedan od njegovih advokata i najavio borbu protiv moguće ekstradicije u SAD.

Asanž, koji godinama živi u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde mu je odobren azil, tvrdi da je američko Ministarstvo pravde donelo tajnu optužnicu protiv njega zbog otkrivanja poverljivih vladinih informacija na sajtu Vikiliksa.

Kako se navodi, ta hipoteza ispostavila se kao tačna kada je Tužilaštvo slučajno otkrilo postojanje zapečaćenih optužbi.

U podnesku otkrivenom u četvrtak uveče navodi se da optužnica i nalog za hapšenje treba da ostanu zapečaćeni dok se Asanž ne uhapsi i kada više ne bude mogao da izbegava hapšenje i izručenje. Asanž se od 2012. godine nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter