Izvor:
26.11.2018 u 07:06
0

PROGLAŠENO RATNO STANJE: Ukrajinska vojska čeka naredbu da zapuca!

Ukrajinska vojska dovedena je u stanje najviše borbene gotovosti, saopštila je pres-služba ukrajinskog Ministarstva odbrane.

U saopštenju se navodi da je odgovarajuća naredba usvojena na osnovu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o uvođenju ratnog stanja u zemlji.

Osim toga, u stanje najviše borbene gotovosti podignuta je i Služba bezbednosti Ukrajine.

– Povećane su kontraobaveštajne mere kako bi se na teritoriji Ukrajine sprečile druge provokacije obaveštajnih službi Rusije i destabilizacija situacije u zemlji – ističe se u saopštenju.

Juče su brodovi ukrajinske mornarice „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“ narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije.

Brodovi su ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati pravili opasne manevre, ne odgovarajući na zahteve ruskih brodova koji su ih pratili.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter