Izvor:
26.11.2018 u 09:23
0

NATO PRATI SITUACIJU:Rusija tražila vanrednu sednicu Saveta bezbednosti!

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine predložio je uvođenje ratnog stanja. Rusija tražila vanrednu sednicu Saveta bezbednosti. NATO prati situaciju.

Zbog te situacije u Ukrajini je zatraženo uvođenje ratnog stanja, a Rusija je zakazala vanrednu sednicu SB Un za 11 sati po njujorškom vremenu.

Brodovi ruske obalske straže su zaplenili tri vojna ukrajinska broda u Crnom moru kod Krima, koji su pokušali da prođu kroz Kerčki moreuz. Ruska strana je upotrebila oružje kako bi ih prisilila da se zaustave.

U incidentu su ranjena tri ukrajinska vojnika, navela je ruska Federalna služba bezbednosti.

Ukrajinska ratna mornarica saopštila je ranije da je poslala dva mala artiljerijska broda i brod tegljač iz Odese ka Mariupolju, što zahteva putovanje Crnim morem oko Krima kroz Kerčki prolaz u Azovsko more.

Moskva je saopštila i da je podignuta ruska avijacija i da Kerčkim moreuzom patroliraju avioni Su-25, preneli su ruski mediji.

Zbog te situacije u Ukrajini je zatraženo uvođenje ratnog stanja, a Rusija je zakazala vanrednu sednicu SB Un za 11 sati po njujorškom vremenu.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter