Izvor:
26.11.2018 u 10:45
0

(VIDEO) UKRAJINA PROGLASILA RATNO STANJE: Tri broda ukrajinske ratne mornarice pokušala da upadnu u ruske vode!

Tri broda ukrajinske ratne mornarice pokušala su da upadnu u ruske vode, zbog čega su, ruski brodovi otvorili vatru na njih, prenosi Rojters. Ubrzo je Kijev teškom artiljerijom započeo masovni napad na civilno stanovništvo Donbasa, pretežno ruske nacionalnosti, prenose RIA Novosti sa lica mesta. Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine uveo je ratno stanje.

10.48 – Zaharova: Otpravnik poslova u Ambasadi Ukrajine u Moskvi biće pozvan na razgovor

Otpravnik poslova u Ambasadi Ukrajine u Moskvi Ruslan Nimčinski biće pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u vezi sa provokativnim akcijama Kijeva u Azovskom moru, izjavila je portparol ovog ministarstva Marija Zaharova.

"Razlog za taj poziv su agresivne i provokativne akcije ukrajinske strane. Na kraju krajeva, nije samo reč o nepoštovanju zakonskih normi od Ukrajine, već i planirane provokacije i agresivne akcije. Kako smo shvatili, ova provokacija i celi kompleks provokativnih akcija pripremani su unapred", izjavila je Zaharova za televiziju Rusija 24.

10.35 – Berlin poziva Rusiju i Ukrajinu na smirivanje situacije

Zamenik nemačkog ministra spoljnih poslova Mihael Rot pozvao je danas Rusiju i Ukrajinu da smire tenzije nakon incidenta u Crnom moru.

Rot je rekao radiju Dojčlandfunk da je ovo pitanje "veoma ozbiljno" i da je "eskalacija u odnosima Rusije i Ukrajine poslednja stvar koja nam je potrebna".

On je dodao da ne raspolaže nikakvim dodatnim informacijama o incidentu, "ali da je jasno da Rusija, u skladu sa međunarodnim pravom, mora da osigura neometan pristup ukrajinskim lukama u Azovskom moru".

Rot je rekao da obe strane moraju da utiču na smirivanje situacije i izbegnu tenzije koje "na kraju mogu da imaju užasne posledice".

10.22 – PRVE REAKCIJE: Turska zabrinuta zbog pucanja Rusije na ukrajinske brodove, Poljska osuđuje

Turska je danas saopštila da je zabrinuta zbog navoda da je kod poluostrva Krim pripojenog Rusiji pucano na ukrajinske brodove, a Poljska je osudila "agresivno ponašanje Rusije", prenosi Rojters. Detljanije o reakcijama iz sveta pročitajte u posebnoj vesti.

10.10 – Zbog sukoba u Crnom moru Rusija je zakazala vanrednu sednicu SB Un za 11 sati po njujorškom vremenu.

9.50 – Nedaleko od Ambasade Rusije u Kijevu, ispred koje su sinoć paljene baklje i dimne bombe, izgoreo je automobil sa ruskim diplomatskim tablicama, saopštio je portal Ukrajinska pravda.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter