Izvor:
05.05.2016 u 01:05
0

USVAJA SE ZAKON: Novo rešenje za višak hrane iz supermarketa

U Francuskoj stupa na snagu zakon kojim će svim supermarketima u toj zemlji biti zabranjeno bacanje i uništavanje neprodate hrane. Francuski Senat je jednoglasno izglasao ovaj zakon u sredu, nakon što je odbornik Araš Derambarš pokrenuo peticiju o ovom pitanju.

Supermarketi će biti u obavezi da potpišu ugovor o donaciji hrane u dobrotvorne svrhe ili odlaganju nepotrebne hrane u ''banke hrane'', prenose francuski mediji. To se odnosi na sve supermarkete koji imaju objekte preko 400 kvadratnih metara i više.

Najvažnije je da će od sada supermarketi biti u obavezi da doniraju hranu jer potpisuju ugovor za dobrotvornim organizacijama. Mi ćemo zahvaljujući ovom zakonu biti u mogućnosti da povećamo kvalitet i raznovrsnost hrane koju distribuiramo ljudima kojima je potrebna– objašnjava Žak Baile iz udruženja ''Banke Hrane''.

Pokretač ove akcije, odbornik Derambraš, najavio je da će tražiti podršku da se ovaj zakon usvoji širom Evrope.

Ovo je tek početak, borićemo se da se ovaj zakon proširi i na restorane, pekare i kantine. Pre toga, naš sledeći korak je da pojačamo pritisak na predsednika Olanda da utiče da Žan Klod Junkera kako bi se ovaj zakon proširio na sve zemlje Evropske unije. – rekao je Derambraš.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter