Izvor:
06.12.2018 u 20:28
0

ČUVAJU MU GLAVU: britanska vlada dala pismene garancije da neće izručiti Asanža nekoj zemlji gde bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom!

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno izjavio je da je Velika Britanija pružila dovoljno garancija da osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž neće biti izručen nekoj zemlji gde bi mu pretila smrtna kazna.

– Put je otvoren da Asanž donese odluku da napusti – ambasadu, rekao je Moreno.

On je rekao da je britanska vlada dala pismene garancije da neće izručiti Asanža, koji živi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu od 2012. godine pošto mu je odobren azil, nekoj zemlji gde bi mogao da se suoči sa smrtnom kaznom.

Ekvadorski predsednik nije rekao da li će se na Asanža vršiti pritisak da napusti ambasadu, ali je dodao da Asanžov pravni tim razmatra svoje nove korake. Asanž tvrdi da je američko Ministarstvo pravde donelo tajnu optužnicu protiv njega zbog otkrivanja poverljivih vladinih informacija na sajtu Vikiliksa.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter