Izvor:
13.12.2018 u 19:40
0

MAKRON:Nikada ne bih stavio Evropu ispred zahteva francuskog naroda!

Francuski predsednik, Emanuel Makron, izjavio je da nikada ne bi stavio Evropu ispred zahteva francuskog naroda.

On je to poručio nekoliko dana nakon što je najavio skupe mere da bi smirio proteste zbog povećanja poreza, ali koje će povećati budžetski deficit Francuske.

– Nijedna zemlja ne može da napreduje ako ne sasluša legitimni gnev svog naroda, gnev koji se izražava svuda u Evropi – rekao je Makron novinarima uoči početka samita EU u Briselu.

Francuski predsednik je naglasio da u evropski projekat veruje, ali da ga nikada neće sprovoditi protiv težnji koje smatra legitimnim.

– Smatram da se te dve stvari mogu pomiriti i to nastojimo da postignemo – zaključio je Makron.

Smanjenje poreza i druge mere koje je predložio kako bi umirio pokret Žutih prsluka verovatno će francuski budžetski deficit povećati do nivoa koji premašuje prag Evropske komisije od tri odsto BDP-a.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter