Izvor:
14.12.2018 u 17:04
0

MERKELOVA I MAKRON SPROVODE DOGOVOR ŠEFOVA 27 ZEMALJA: Uvodimo budžet evrozone!

Dvadeset sedam šefova država ili vlada zemalja EU dogovorili su se o reformi evrozone, uključujući uvođenje njenog budžeta, rekli su danas nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

– Treba da postoji budžet evro zone – u okviru reforme zone odobrene danas, rekla je Merkelova na konferenciji za novinare posle samita EU u Briselu.

Makron je na odvojenoj konferenciji rekao da je na upravo održanom samitu stvaranje budžeta za evrozonu označeno kao jasan cilj, za čije ostvarenje su zaduženi ministri zemalja EU.

– Pre godinu dana mnogi su smatrali da je to nemoguće. Poslednjih nedelja uspeli smo da uverimo naše najneodlučnije partnere – rekao je Makron.

Cilj je da se vođe EU dogovore u junu 2019. o osnovnim karakteristikama budžeta zone evra koji će biti uključen u budžet EU. Među drugim tačkama reforme koju su danas odobrila evropska dvadesetsedmorica, je jačanje uloge Evropskog stabilizacionog mehanizma (EMS), koji podstiče evrozonu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter