Izvor:
16.12.2018 u 17:25
0

ŽUTI PRSLUCI NE ODUSTAJU: Blokirali desetine kružnih tokova širom Francuske, pa zapretili blokadom BENZINSKIH PUMPI!

U incidentima povezanim sa Žutim prslucima do sada je poginulo osam osoba, od kojih je većina stradala u saobraćajnim nesrećama na putevima koje su demonstranti blokirali.

Blokade saobraćajnih čvorišta i dalje traju uprkos pozivu francuskog ministra unutrašnjih poslova Kristofa Kastanera da demonstranti oslobode kružne tokove i omoguće normalizaciju saobraćaja.

Demonstranti zahtevaju nove mere u korist francuskih radnika i penzionera, a traže i ostavke predsednika Francuske Emanuela Makrona i najviših zvaničnika u njegovoj centrističkoj vladi.

Uprkos hladnom vremenu, demonstranti najavljuju da neće ustuknuti, a pominju i mogućnost blokade benzinskih pumpi.

Žuti prsluci su juče protestovali u Parizu i drugim gradovima širom Francuske, ali u manjem broju nego ranije. Dok je prethodnog vikenda protestovalo oko 125.000 ljudi, juče ih je bilo 69.000.

Pariska policija je i juče morala da koristi suzavac i vodene topove na Jelisejskim poljima, a neki demonstranti su se sukobili s policijom.

Kako bi ublažio krizu, Makron je objavio niz mera koje će preduzeti kako bi povećao kupovnu moć stanovništva.

Izvor:Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter