Izvor:
02.01.2019 u 07:39
0

TRAMP „UZ“ NOVOG PREDSEDNILA BRAZILA: Bolsonaro poziva na jedinstvo, prosperitet i obećava društvo bez podela!

Žair Bolsonaro položio je zakletvu kao novi predsednik Brazila, a u inauguracionom govoru je obećao da će izgraditi društvo bez podela i diskriminacije. Bolsonaro (63) je, u obraćanju Kongresu u utorak, pozvao na "nacionalni pakt" da bi Brazil oslobodio korupcije, kriminala i lošeg upravljanja ekonomijom zemlje. Poručio je da se njegovim izborom zemlja oslobodila "socijalizma i političke korektnosti"..

Bolsonaro je bivši vojni kapetan koji se otvoreno divi vojnoj diktaturi koja je vladala Brazilom od 1964. do 1985. godine, obećao da će se čvrsto držati demokratskih normi.

– Ovo je početak oslobađanja Brazila od socijalizma, političke korektnosti i preterane uloge države – istakao je Bolsonaro.

Bolsonaro, kongresmen u sedam mandata, koji je decenijama bio na marginama brazilske politike, pobedio je na izborima u oktobru i postao prvi desničarski predsednik Brazila još od pada diktature.

Posle napada nožem na Bolsonara tokom predsedničke kampanje, zbog čega je nekoliko nedelja bio u bolnici, na inauguraciji su bile jake mere bezbednosti. Oko 10.000 policajaca i vojnika bilo je raspoređeno na ulicama Brazilije, kojima je u "rols-rojsu" s otvorenim krovom prolazio Bolsonaro sa suprugom.

Bolsonaro je na vlast došao na talasu ogromnog nezadovoljstva birača zbog političke korupcije, ogromne stope kriminala i opadajuće ekonomske moći zemlje. Samo nekoliko minuta pošto je Bolsonaro položio zakletvu, američki predsednik Donald Tramp mu je poručio da su SAD uz njega.

– SAD su uz tebe! – napisao je Tramp na Tviteru, navodeći da je Bolsonaro održao "odličan inauguracioni govor".

Ubrzo je usledio i odgovor Bolsonara. koji je očigledno našao vremena da odgovori na Trampov tvit tokom ceremonijalnih aktivnosti.

– Zajedno, uz Božju pomoć, donećemo prosperitet i napredak našem narodu – naveo je Bolsonaro, zahvaljujući Trampu na rečima ohrabrenja.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter