Izvor:
04.01.2019 u 17:49
0

DŽEROM PAUEL: Šef Federalnih rezervi SAD izjavio je da neće podneti ostavku ni ako to zatraži Donald Tramp!

Predsednik američke Uprave federalnih rezervi (Fed) Džerom Pauel izavio je danas da neće podneti ostavku ni ako to od njega zatraži predsednik SAD Donald Tramp.

Pauel je na jednom panelu u Atlanti, na pitanje da li bi podneo ostavku da to od njega Tramp zatraži, kratko odgovorio: "Ne", prenosi agencija AP.

Pauel je na panelu, kojem su prisustvovala i dva pređašnja šefa Feda DŽenet Jelen i Ben Bernanke, rekao da centralna banka namerava da i ubuduće bude fleksibilna u određivanju trenutka kada će povećati svoju ključnu kamatnu stopu.

Dinamika Fedovog povećanja kamatnih stopa je proteklih meseci izazvala zabrinutost investitora, ali i američkog predsednika koji je u više navrata kritikovao takvu politiku Feda i predsednika te institucije.

Zbog svega toga je u javnosti počelo da se spekuliše o njegovoj mogućoj smeni.

Na pitanje da li je dogovoren neki sastanak sa Trampom, Pauel je rekao:

"Nemam informaciju o tome. Ništa nije zakazano".

Izvor: Tanjug
Foto: Slobodnaevropa.com/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter