Izvor:
09.01.2019 u 11:49
0

NOVI UDARI USMERENI NA SAD: Turska u saradnji sa Rusijom i Iranom želi da kontroliše povlačenje trupa SAD u Siriji!

SAD se suočavaju sa nekim poteškoćama u procesu povlačenja snaga iz Sirije. Mi želimo da koordiniramo ovaj proces sa Rusijom i Iranom, sa kojima je uspostavljena saradnja u okviru astanskog procesa. Važno je da terorističke organizacije ne zauzmu oslobođena mesta (nakon povlačenja SAD) – rekao je Čavušoglu.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je ranije da će Rusija i SAD uskoro razgovarati o Siriji. On je istakao da je Sirija veoma važna u svim aspektima, uključujući rekonstrukciju i izbeglice – probleme koje, kako kaže, SAD izbegavaju.

On je skeptičan da će SAD u potpunosti povući svoju vojsku iz Sirije.

Na povlačenje američkih snaga iz Sirije uticaće razni faktori u budućnosti. Mislim da pristalice nelegalnog američkog vojnog prisustva u Siriji imaju jaku poziciju u Vašingtonu. Ne mogu da zamislim da će SAD u potpunosti i odjednom povući vojsku iz Sirije, s obzirom na neobuzdanu potrebu Vašingtona za globalnom dominacijom i željom da budu prisutni svuda i da rešavaju probleme na svoj način. Voleo bih da grešim – izjavio je Rjabkov.

Podsetimo, američka vojska trenutno ima nešto više od 2.000 vojnika na teritoriji Sirije.

Ranije je televizija En-Bi-Si saopštila da bi Sjedinjene Američke Države mogle da ostave deo vojske na jugu Sirije na neograničen rok, uprkos odluci predsednika da potpuno povuče američke trupe iz ove arapske zemlje.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter