Izvor:
10.01.2019 u 10:40
0

PREKRETNICA ZA UČVRŠĆIVANJE MIRA: Kim Džong Un želi drugi samit sa Trampom! Kina podržala napore!

Severnokorejski lider Kim Džong Un rekao je kineskom predsedniku Si Ðinpingu u Pekingu da želi "da postigne rezultate" u vezi sa denuklearizacijom Korejskog poluostrva na drugom samitu sa predsednikom SAD Donaldom Trampom, za šta je dobio podršku Kine.

Severna Koreja će učiniti napore kako bi se održao drugi sastanak Kima i Trampa i postigli rezultati koje će pozdraviti međunarodna zajednica, rekao je Kim.

Kim je rekao i da će Pjongjang nastaviti da se zalaže za denuklearizaciju poluostrva i rešavanje tog pitanja dijalogom.

Si je rekao da Kina podržava samit SAD i Severne Koreje i nada se da će se dve strane "sresti na pola puta". Navodi se da je Si prihvatio Kimov poziv da poseti Severnu Koreju.

Ovo je bila četvrta poseta Kima Kini i, kako se veruje, u sklopu je napora Pjongjanga da koordinira napore sa Pekingom uoči mogućeg drugog sastanka sa Trampom.

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in rekao je da će se drugi sastanak Trampa i Kima uskoro sastati ocenivši da će taj sastanak biti prekretnica za učvršćivanje mira na Korejskom poluostrvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter