Izvor:
05.05.2016 u 13:19
0

BIVŠI REPER: U Iraku ubijen najopasniji australijski džihadista

Najopasniji džihadista takozvane Islamske države, poreklom iz Australije, ubijen je u vazdušnom udaru američkih snaga u Iraku, saopštila je jutros australijska vlada.

Zvanični Vašington je potvrdio da je Nil Prakaš, takođe poznat pod imenom Abu Kaled al-Kambodi, ubijen u vazdušnom napadu u Mosulu prošlog petka, izjavio je australijski državni tužilac Džordž Brendis.

Prakaš, 24-godišnji državljanin Australije poreklom iz Kambodže i Fidžija, prešao je 2012. godine sa budizma na islam i zatim godinu dana kasnije otputovao za Siriju.

Taj bivši reper iz Melburna se pojavljivao u video snimcima IS u kojima se pozivaju novi regruti da se pridruže džihadistima, bio je povezan sa više planova terorističkih napada u Australiji i podsticao je pojedinačne napade džihadista na mete u SAD.

HappyTv.rs
Foto: Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter