Izvor:
14.01.2019 u 21:25
0

ODGOVORA NEMA: Haradinaj bi da ide u SAD!

Kancelarija premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja saopštila je da on još niije dobio odgovor na zahtev za dobijanje američke vize. Službenik kancelarije izjavio je da je Hardinaj vizu tražio da bi prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku u Vašingtonu.

– Premijer nije dobio nikakav zvaničan odgovor od ambasade Sjedinjenih Država po pitanju vize. Jedini razlog zašto bi premijer putovao u Sjedinjene Države jeste Molitveni doručak, a ne bilo kakva konferencija – rečeno je u kancelariji Haradinaja, daljih objašnja nije bilo.

Haradinajev zahtev za vizu SAD je odbio zbog 100 odsto uvećanih taksi na proizvode iz centralne Srbije. Ovo je drugi put za praktično godinu dana da SAD uskraćuju vizu Haradinaju. Prošle godine u januaru američka Ambasada je takođe odbila zahtev Haradinaja za vizu. Haradinaj je i tada nameravao da putuje u Vašington na Molitveni doručak.

Takođe prištinski mediji su objavili da su SAD zahtevale od Haradinaja da ukine sankcije i omogući nastavak dijaloga s Beogradom radi postizanja konačnog sporazuma ili će, kako je navedeno, Prištini biti uvedene sankcije. Savenik u kancelariji Haradinaja, Avni Arifi, tvrdio je, međutim, da nije dobijen nikakav dokument s takvim zahtevom.

Oglasio se i Haradinaj i ponovio da je Priština spremna da privremeno ukine nametnute takse, ali samo uz prethodno dobijanje čvrstih međunarodnih garancija da će sporazumom o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biti predviđeno uzajamno priznanje. Haradinaj je precizirao da međunarodne garancije znače potvrdu da je “sporazum postignut, da se čeka njegovo potpisivanje, te da dokument predviđa međusobno priznanje”.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter