CIPRASOVA VLADA NA ISPITU: Rasprava o izglasavanju poverenja vladi ispunjena žestokim reakcijama!

U grčkom parlamentu danas je nastavljena rasprava o izglasavanju poverenja vladi na čelu sa Aleksisom Ciprasom, a glasanje se očekuje kasno večeras.

Tokom jučerašnje debate, koja je trajala 12 sati, premijer Cipras obrazložio je zašto zahteva novo poverenje, a obratili su se i lideri političkih stranaka. 

Prvi dan rasprave o poverenju vladi bio je ispunjen žestokim reakcijama, diskusijom i dobacivanjima između poslanika i lidera političkih stranaka. 

Očekuje se i da se Cipras ponovo obrati uoči glasanja. 

Prema poslednjem prebrojavanju i javno iznešenim stavovima poslanika, očekuje se da njegova vlada dobije neophodan 151 glas za poverenje i podršku. 

Osim 145 poslanika iz redova vladajuće SIRIZA-e koji će glasati pozitivno, očekuje se da podršku daju i nezavisna poslanica i alternativna ministarka za civilnu zaštitu, dva bivša i dva akuelna člana stranke Nezavisnih Grka, kao i bivši poslanik iz stranke REKA Spiros Danelis

Grčki premijer je podneo inicijativu o izglasavanju poverenja vladi u nedelju nakon što je njegov koalicioni partner, stranka Nezavisni Grci, napustila vladu usled neslaganja oko Prespanskog sporazuma koji je Grčka u junu 2018. potpisala sa Makedonijom. 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost