Izvor:
17.01.2019 u 14:56
0

BRITANIJA: Majka dojilja oborila rekord u trci na 430 kilometara!

Džesmin Peris pobedila je u trci na 431 kilometar u Velikoj Britaniji, jednoj od najtežih i najdužih trka u Evropi, pri čemu je oborila rekord stigavši do krajnjeg odredišta 12 sati brže od pobednike prošlogodišnje trke, a usput je četiri puta stajala da izmlaza mleko iz dojki kako ne bi dobila mastitis.

Perisova (35) je trku Montejn spajn (Montane Spine Race) – od Derbišira do škotske granice – istrčala od nedelje do srede za 83 sata, 12 minuta i 23 sekunude, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Učesnici su dve trećine takmičenja trčali u mraku, a pravila nalažu da nose sami celokupnu svoju opremu i namirnice, jer nemaju lični tim za podršku.

Perisova je Bi-Bi-Siju rekla da je, iako je kod kuće uoči trke ostavila zamrznuto, unapred izmlazano mleko za svoju bebu od 14 meseci, morala da tokom trke četiri puta prazni dojke kako bi sprečila mastitis.

"Mislila sam da ću do početka trke prestati da dojim bebu i pokušala sam da dojenje prekinem kada je imala godinu dana, ali je za Božić bila bolesna i morala sam da je noću dojim kako bih je umirila", objašnjava Perisova, koja se u trci takmičila tokom sedmodnevne pauze u pisanju doktorske teze.

Kaže i da joj je prva noć u trci najteže pala u mentalnom smislu jer je bila daleko od svoje ćerke, ali da joj je, kako je trka odmicala, bivalo sve lakše.

Navodi da je, u poređenju s drugim takmičarima, prošla samo s lakšim povredama kao što su nekoliko žuljeva na nožnim prstima.

Priseća se i da je poslednjeg dana trke imala izvesne halucinacije – priviđalo joj se prase, činilo joj se da se drveće razvlači, ukazala joj se kuća pored puta…

"Mislila sam da nikada neću učestvovati u ovoj trci jer sam čula da je pravo mučenje, ali je dobro je sebi postaviti izazov. Veoma je uzbudljivo i zato sam se prijavila", rekla je Džesmin Peris.

Sponzori trke kažu da ona nije profesionalna atletičarka, već "skromna mama s neverovatnim talentom i fenomenalnom snagom, kako fizičkom tako i mentalnom".

"U ovoj trci je potukla sve, oba pola, i postavila novi rekord", naveli su sponzori, opisavši njen uspeh kao jednu od najlepših priča u istoriji ovog sporta.

Trka Montejn spajn je jedna od najtežih trka sa ultra kilometražom – zimski planinski maraton u kojem se trči bez prestanka, a takmičari moraju da pređu najteže delove terena u Engleskoj.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/ekipazatrčanje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter