Izvor:
05.05.2016 u 14:29
0

LONDON: Danas izbori za novog gradonačelnika

Građani Londona danas biraju svog novog gradonačelnika, dok će u ostalim delovima Velike Britanije biti održani lokalni izbori.

Žitelji Londona će birati između Sadika Kana, koji bi u slučaju pobede postao prvi muslimanski gradonačelnik prestonice, i borca za zaštitu životne sredine Zaka Goldsmita.

Kampanju za izbore za gradonačelnika Londona obeležila je negativna atmosfera, s obzirom da je Goldsmit uporno pokušavao da Kana dovede u vezu sa muslimanskim ekstremistima, što je Kan opisivao kao poteze "očajnika".

Kan (45) je sin pakistanskog imigranta, vozača autobusa, a probio se u politici kao zagovornik zaštite ljudskih prava, dok je Goldsmit (41) potomak tajkuna Džejmsa Goldsmita, koji potiče iz jedne od najimućnijih britanskih porodica.

Konzervativni premijer Dejvid Kameron će na lokalnim izborima pokušati da potvrdi svoju dominaciju, dok će se lider opozicionih laburista Džeremi Korbin suočiti sa svojim prvim većim izbornim testom.

Rezultati današnjih izbora će dati smernicu za poslednjih sedam nedelja kampanje pred referendum, na kojem će se Britanci 23. juna izjasniti o ostanku u Evropskoj uniji.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter