Izvor:
13.02.2019 u 07:36
0

SINALOA KARTEL: Uprkos hapšenju Gusmana i dalje glavna snaga meksičkog kriminalnog podzemlja!

Uprkos hapšenju, ekstradiciji i presudi narko lordu Hoakinu Gusmanu, poznatijem kao "El Čapo", njegov Sinaloa kartel nastavlja da deluje, a dokaz za to su ogromne pošiljke droge otkrivene na granici poslednjih nedelja.

Vreće sa fentanilom i plastične kese meta, heroina i kokaina pokazuju da kartel nije oslabio, nije izgubio na svojoj tradicionalnoj teritoriji u severozapadnom Meksiku niti ima ogranični međunarodni opseg gubitkom zloglasnog vođe, preneo je AP.

On je još uvek glavna snaga meksičkog kriminalnog podzemlja – izjavio je meksički bezbednosni analitičar Alehandro Hope.

Kartel još uvek kontroliše svetsku mrežu kontakata koja može da prebaci kolumbijski kokain u Kamerun i meksičke kuvare meta u Maleziju.

Oni, takođe, kontrolišu morske luke da bi nabavili drogu, laboratorije i hemičare da ih obrade, podmićuju korumpirane policajce kako bi obezbedili premeštanje droge na granicu, projektuju multimilionske tunele da bi prokrijumčarili tone marihuane i kokaina ispod granice i plaćaju "mazge" da prevoze pošiljke u automobilima i kamionima.

Tu je i vojska ubica, izvršitelja koji rade na iznuđivanju i otmicama, perači novca i politički kontakti.

Možda i najvažnije, Sinaloa nastavlja da kontroliše ono što se naziva "poslednja milja" u SAD, koristeći svoju distributivnu mrežu da bi drogu stavila u ruke lokalnih bandi i uličnih dilera.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter