Izvor:
13.02.2019 u 13:56
0

NETANIJAHU POTVRDIO: Izrael je napao iranske ciljeve u Siriji!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu potvrdio je danas da je Izrael napao iranske ciljeve u Siriji u ponedeljak.

On je to rekao pre nego što se ukrcao na avion na putu za Varšavu gde će prisustvovati na konferenciji pod pokroviteljstvom Poljske i SAD.

Netanijahu je rekao i da Izrael deluje svakodnevno "uključujući juče" protiv Irana i njegovih napora da se učvrsti u Siriji i regionu.

Prema stranim izveštajima od ponedeljka, izraelske tenkovske granate pogodile su dva iranska cilja na jugozapadu Sirije, preneo je "Džeruslaem post".

Netanijahu je, takođe, rekao da će konferencija u Varšavi ujediniti mnoge zemlje uključujući i neke u regionu, protiv iranske agresije i njene želje da osvoji Bliski istok i uništi Izrael.

Konferencija zvanično nazvana Ministarski program za promociju budućnosti mira i bezbednosti na Bliskom istoku, uključiće predstavnike iz najmanje 10 arapskih država.

Netanijahu je jedini šef vlade koji će prisustvovati konferneciji, sa 60 drugih država koje šalju svoje predstavnike na ministarskom ili nivou zamenika ministra.

Americki potpredsednik Majk Pens će, takođe, prisustvovati konferenciji i on će se sastati sutra sa Netanijahuom.

Izraelski premijer će se, inače, sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Kancelarija premijera nije objavila da li će se Netanijahu sastati sa nekim od predstavnika arapskih zemalja koje treba da prisustvuju konferenciji.

Na pitanje da li će se sastati sa arapskim liderima, Netanijahu je rekao da planira da vidi sve u jednoj velikoj sobi, primetivši da je "osvežavajuće" videti da se konferencija održava na evropskom tlu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter