Izvor:
14.02.2019 u 07:37
0

NETANIJAHU: Zajednički interes sa arapskim zemljama rat sa Iranom!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da planira da sarađuje sa arapskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi, koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na "rat sa Iranom kao zajednički interes".

Netanijahu je to juče rekao novinarima posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Omana Jusufom bin Alavijem na marginama konferencije, prenosi AP.

Izraelski premijer rekao je da je sastanak značajan jer je reč o retkom otvorenom okupljanju s predstavnicima arapskih zemalja "koji su, zajedno, za istim stolom sa Izraelom, seli kako bi napredovali u zajedničkom interesu rata sa Iranom".

S druge strane, Iran je konferenciju u Varšavi nazvao pokušajem SAD da "demonizuju" ulogu zemlje na Bliskom istoku i potkopaju Savet bezbednosti UN.

U takozvanom "non pejperu", koji je objavila iranska vlada, ocenjuje su da su "zlonamerne namere" administracije američkog predsednika Donalda Trampa za ministarski sastanak jasne, iako je visoko pozicionirani predstavnik Poljske uverio Teheran da skup nije usmeren protiv Irana.

AP navodi da se u dokumentu, koji je agenciji dostavila iranska misija u UN, navodi da će "ciljevi i pristrasna agenda" sastanka najverovatnije dovesti do eskalacije "nepoverenja, haosa, kriza i sukoba u regionu, koji već duboko pati zbog višestrukih tragičnih katastrofa".

Konferencija u Varšavi, zvanično nazvana Ministarski program za promociju budućnosti mira i bezbednosti na Bliskom istoku, uključiće predstavnike iz najmanje 10 arapskih država.

Netanijahu je jedini šef vlade koji će prisustvovati konferenciji, sa 60 drugih država koje šalju svoje predstavnike na ministarskom ili nivou zamenika ministra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter