Izvor:
05.05.2016 u 21:15
0

ČIJA JE SARMA? Tradicionalni specijalitet zavadio dve zemlje

Azerbejdžan i Jermenija su na ivici još jednog sukoba, ovog puta zbog hrane.

Jerevan optužuje Baku za krađu recepta za tradicionalni specijalitet — tamošnje dolme, nama mnogo poznatije kao sarme.

Azerbejdžansko Ministarstvo kulture i turizma sprema se da recept za dobro poznato jelo na Balkanu, Kavkazu, Bliskom istoku i u centralnoj Aziji, uvrsti na Uneskovu listu kulturne baštine, izjavio je Abulfas Garajev, ministar kulture i turizma Azerbejdžana.

Nije tajna ni za koga da susedna zemlja (Jermenija) ne samo da ima pretenzije na azerbejdžansku teritoriju, već pokušava da prisvoji i našu kulturu, uključujući nacionalnu kuhinju – rekao je Garajev.

Ministar je dodao da je Jermenija ranije pokušala da prisvoji i tamošnji beskvasni hleb. Drskost Jerevana ne poznaje granice i sada pokušava da prisvoji dolmu, koja pripada turskoj kulturi, rekao je Garajev.

Oni (Jermeni) tražili su uključivanje beskvasnog hleba u Uneskovu listu kulturne baštine. Zar to nije prisvajanje?- rekao je azerbejdžanski ministar.

Azerbejdžan je u cilju zaštite svoje kulturne baštine, poslao aplikaciju u Unesko, objasnio je azerbejdžanski ministar.

Izvor: Sputnik
Foto: Twitter/ivanđorđevski, heval

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter