Izvor:
05.05.2016 u 23:11
0

UN: Ako se ne uspostavi primirje iz Alepa stiže ogroman broj izbeglica

Specijalni izaslanik Ujedinjenih Nacija za Siriju, Stafan de Mistura, rekao je u Berlinu da bi u Tursku moglo da dođe novih 400.000 izbeglica ako međunarodna zajednica ne uspe da obezbedi prekid vatre u Siriji, posebno u Alepu.

Srtahujemo da bi bez primirja novih 400.000 izbeglica krenulo ka granici s Turskom rekao je De Mistura posle sastanka sa šefovima diplomatija Francuske i Nemačke, Žan-Markom Eroom i Frank-Valterom Štajnmajerom.

Američki zvaničnici su u međuvremenu saopštili da su SAD i Rusija postigle dogovor o proširenju prekida vatre na grad Alep u istoimenoj provinciji, gde su prethodnih dana pojačane borbe između sirijske vojske i pobunjenika.

Nemački šef diplomatije Štajnmajer rekao je da nema nastavka mirovnih pregovora u Ženevi dok se ne uspotavi prekid vatre u provinciji Alep, koja je postala glavno poprište građanskog rata u Siriji.

Prošle nedelje stupio je snagu sporazum o privremenom prekidu vatre u području oko glavnog grada Damaska i u provinciji Latakija.

HappyTV.rs
Foto: Twitter/ _Villarino_ ,RefugiatsDelMon,Webtribune.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter