Izvor:
06.05.2016 u 02:25
0

FOTOGRAFIJA DANA: Oči u oči sa neonacistima

Mirni protest hrabre 42-godišnje žene protiv desnog ekstremizma u švedskom društvu potpuno je zasenio naci-marš koji je juče održan u organizaciji jedne pronacističke organizacije.

Njena fotografija je obeležila prethodni dan ali budući da njena popularnost ne jenjava obeležiće i dane koje dolaze.

Trenutak kada je crna žena sa visoko podignutom pesnicom stala na put nekoliko stotina neonacista dok marširaju ulicama švedskog grada Borlange ovekovečio je fotograf David Lagerlof

Na fotografiji se vidi da ona hrabro gleda u oči belog muškarca, jednog od trojice predvodnika neonacističke grupe pod nazivom ''Nordijski pokret otvora''.

Hrabra Šveđanka, Tess Asplund, koja živi u Stokholmu i aktivistkinja je anti-rasističkog pokreta, izjavila je da je osetila potrebu da se mirno suprotstavi ovim ljudima koji šire mržnju.

Njihov marš je pre svega morao biti zabranjen. Oni šire mržnju. Zalažu se za bela područja. Kada bi oni preuzeli kontrolu u ovoj zemlji, oni bi me izbacili odavde, i mene i moju porodivu – izjavila je Tess.

Nordijski pokret otpora jedan je od mnogih švedskih neonacističkih pokreta čija popularnost u poslednje vreme znatno raste. Za svoj marš ulicama grada, koji je udaljenje samo 130 km od glavnog grada Švedske, dobili su dozvolu od lokalnih vlasti i policije.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/infolibre, B3zero, tsankaram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter