Izvor:
04.03.2019 u 16:56
0

AGRAVAL: Još mnogo stvari je nejasno oko uslova Bregzita i potrebno je da se rasteretimo tog pritiska!

Zamenik gradonačelnika Londona izjavio je danas da bi Velika Britanija trebalo da zamrzne termin izlaska iz Evropske unije, a zatim i da održi drugi referendum kao potvrdu bilo kakvog dogovora sa Briselom.

Radžeš Agraval, uspešni londonski privrednik i zamenik gradonačelnika Londona zadužen za ekonomska pitanja, rekao je za AP da je 25 dana pre zakazanog izlaska Velike Britanije iz EU još mnogo stvari nejasno oko uslova Bregzita i "da je potrebno da se rasteretimo tog pritiska".

On je objasnio da je to moguće povlačenjem Člana 50 kojim je Velika Britanija formalno započela proces u vezi s Bregzitom i da se onda sve vraća narodu na potvrdu, pošto je, tvrdi, jedino ispravno i demokratski ostaviti narodu da da poslednju reč o ovom pitanju.

Zamenik gradonačelnika Londona je ovu izjavu dao u Berlinu gde sa nemačkim kolegama razgovara o unapređenju saradnje dve prestonice.

Visoki zvaničnici EU i Velike Britanije nastaviće razgovore o Bregzitu, manje od mesec dana pre predviđenog izlaska te zemlje iz Unije, a danas je potvrđeno da će se glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije sutra sastati sa britanskim ministrom za Bregzit Stivenom Barklijem i državnim tužiocem Džefrijem Koksom.

Britanski opozicioni političari optužili su danas premijerku Terezu Mej da pokušava da ih podmiti kako bi glasali za njen sporazum o Bregzitu.

Britanska vlada najavila je paket od 1,6 milijardi funti za finansiranje obnavljanja "propalih" zajednica tokom narednih nekoliko godina.

Mnoge od tih zajednica glasale su za opozicionu Laburističku partiju i taj potez se vidi kao pokušaj da se dobije podrška njihovih poslanika za sporazum premijerke Mej o odlasku Britanije iz Evropske unije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter